Osladit život si umí naše zaměstnankyně Aneta Maračková, která do naší společnosti nastoupila v roce 2021 na pozici referentky nákupu technického úseku. Díky Anetě máme METAL TRADE COMAX, a.s. vše, co potřebujeme – elektroniku, pracovní pomůcky a oděvy či drobný materiál. Ve volném čas ráda sportuje, aktivně tráví čas s rodinou, a hlavně skvěle peče!
Jak dlouho se věnujete pečení?
„V podstatě od dětství. Moje mamka nerada pekla a já to naopak milovala! Vánoční cukroví bylo vždycky v mojí režii. Takže pečení mě doprovází vlastně po celý život. Zvláštní je, že sama moc sladké nejím, takže většinou co napeču, tak rozdám kamarádům, známým a sousedům. Je to pro mě hlavně odreagování a relax, který si dopřávám.“
Co pečete nejraději?
„Nejradši peču složité francouzské dezerty, něco, co má přesný technologický postup – musí se hlídat čas, přesná teplota, suroviny se odvažují na půl gramy. Čím složitější postup, tím více mě to baví. Pečení „hrníčkových buchet“ u mě nefunguje .“
Nosíte zákusky i kolegům do práce?
„Většinou peču pro kolegy k narozeninám a svátkům a ač mám ráda složité recepty, tak u kolegů jednoznačně nejvíce vyhrávají kynuté buchty. Naposledy jsem pekla pouťové koláče, které měly také velký úspěch.“
Co nejzajímavějšího jste pekla?
„Myslím si, že dost specifické jsou belgické pralinky. Už tím, že pro jejich výrobu je potřeba žulová deska, na které se temperuje čokoláda. Byla jsem i na kurzu zaměřeném přímo na výrobu pralinek, který mi do začátku velmi pomohl.“
Co hodnotíte jako nejlepší/nejhorší výrobek, co jste upekla?
„Jeden z nejlepších byl asi Paris-Brest, který je pojmenovaný podle cyklistického závodu z Paříže do Brestu. Paris-Brest je v podstatě věneček s oříškovým krémem a křupavou vrstvou na povrchu. Pekla jsem ho pro souseda, který je velký labužník a opravdu mu chutnal, což beru jako tu největší pochvalu. Na ten nejhorší byste se museli zeptat mého manžela . Jsem zastáncem zdravého životního stylu, takže se snažím péct i zdravě, ale úspěchy to moc nemá. To samé v práci – kolegům jsem upekla cuketový perník a výsledek byl ten, že se z něj snědla jen čokoládová poleva .“
Aneta se také zmínila, že se zúčastnila amatérské soutěže pořádané v Olomouci pod názvem „Moravský cukrářský šampionát“, kde pekla retro belgické pralinky.
Doporučujeme se podívat na Anetiny facebookové stránky https://www.facebook.com/jsemsladka, kde uvidíte veškerou její sladkou tvorbu.